Poziv za članove i donatore

                         Ciljevi Udruženja su: podsticaj za razvoj zelene energije

 

Poštovani,

Pozivamo Vas da se učlanite u udruženje ili pomognete doniranjem  u skladu sa Vašim mogućnostima i željama, kako bi uz primenu savremenih tehnologija, brže i uspješnije ostvarili proizvodnju energije iz obnovljivih izvora “zelena energija“. Planirana je struktura primanja novih članova (iz Srbije a i iz inostranstva) i to:

  • Fizičkih lica odnosno osoba zaintersovanih za nove tehnologije u oblastima delatnosti udruženja.
  • Pravnih lica odnosno firmi i agencija, koje su već započele aktivnosti na proizvodnji energije iz obnovljivih izvora ili su u fazi priprema.
  • Donatora, koji pri davanja donacije žele da postanu i čanovi udruženja.

Program Udruženja je fleksibilan i obuhvata: ekonomično korišćenje energije, primenu modernih tehnologija za korišćenje obnovljivih izvora energije u izgradnji energetski efikasnih kuća, samogrejnih eko kuća i definisanje energetskih indikatora od kojih zavisi unapređenje kvaliteta života. U okviru pobolšanaja kvaliteta života, pored primene softverskih rešenja za inteligentne kuće i automobile, udruženje se angažuje i oko zaštite životne sredine (uređenje zelenih površina i forsiranjei zasada lekovitog bilja ).

Sve naše dosadašnje akcije doprinose zajednici u užem i širem smislu i uvek su bile usmerene ka primeni novih tehnologija, koje su razvijane i primenjivane u razvijenim državama naše planete. Zato verujemo da će dolazak novih članova doprineti unapređenju udruženja. Višegodišnje aktivnosti naših sadašnjih  članova bazirane su na znanjima stečenim na didaktičkoj obuci u Nemačkoj projektantskoj firmi i organizovanim prezentacijama konkretnih instalacija i uređaja na terenu. Korišćenjem slobodnog objekta i prostora u Grupi “Zastava“ KG projektovana je i izvedena  sledeća oprema: Toplotna pumpa, struja iz solarnih panela, vetrenjača, struja iz bio mase i oprema u prostoriji za didaktičku obuku. Saradnjom sa jednm Kineskom firmom uspeli smo da napravimo elektro auto na platformi punta (atestiran 2010 godine registrovan u MUP-u)

Danas je u  svetu, u oblasti zelene energije očigledan brzi razvoj novih tehnologija. SRBIJA  je  prihvatila svetske tendencije u ovoj oblasti. Imajući u vidu, iskustvo naših kadrova kao i odluku o prijemu novih članova,   sigurni  smo da naše udruženje može obezbediti uslove za praćenje i realizaciju novih tehnologija. Moramo ostvariti intenzivniju saradnju sa naprednim firmama i institucijama u inostranstvu. Udruženje je, za  primenu naprednih tehnologija “Zelene energije “ u Srbiji , usvojilo dve procedure. Prva procedura podrazumeva detaljnu didaktičku prezentaciju tehnoloških rešenja domaćim firmama i institucijama a druga procedura podrazumeva  posredovanje u povezivanju domaćih i stranih firmi sa ciljem da se obezbedi obostrana korist na primer u nabavci i osvajaju proizvodnje specifične opreme, kao i eventualni zajednički radovi na izgradnji novih instalacija.

Za ostvarenje napred citiranih procedura koje proističi iz detaljnog projekta: “ Realizacija novih naprednih tehnologia iz oblasti zelene energije “, potrebno je obebediti odgovarajuća finansijska sredstva.   Zato smo slobodni pa i prinuđeni da zamolimo pojedine organizacije da u skladu sa mogućnostima donacijom  pomognu udruženju. Imajući u vidu značaj našeg projekta za privredu Srbije i unapređenje kvaliteta života građana, uputićemo naš projekat i državnim službama kako bi nadležne službe izvršile detaljnu analizu projekta i ranijih rezultata rada. Očigledna je činjenice da je naša inicijativa u potpunosti u interesu Srbije. Zato verujemo da će nam, u svakom smislu a u skladu sa zakonom, nadležne službe  pomoći u realizaciji našeg projekta..

Nadamo se da ćemo kod Vas probuditi interes, te nas tada svakako kontaktirajte – bilo email-om ili telefonom. Rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Eventualnu uplatu (za učlanjenje ili donaciju ) možete izvršiti na naše žiro račune kod  Banke POŠTANSKA ŠTEDIONICA BEOGRAD,

Dinarski: 200-3397580101005-90  ili  Devizni:  200-3397580101988-51

 

Uplate za učlanjenje:

  • 400 dinara je upla za Fizička lica odnosno osobe zaintersovan za tehnologije  za zelenu energij.
  • 2000 dinara je uplata za Pravna lica odnosno firme i agencija, koje su već započele aktivnosti na proizvodnji energije iz obnovljivih izvora ili su u fazi priprema.
  • Preko 2000 din. je uplata Donatora i to u skladu sa mogućnostima. Donatori ne moraju biti članovi udručenja ali imaju prava ako to žele.
  • Devizne uplate mogu vršiti: osobe, firme I donatori sa prebivali[tem u inostranstvu.

 

S poštovanjem

ODBOR UDRUŽENJA